Saltstänkt julbord – traditionellt, hemlagat och dignande!

Vi väcker julkänslan vid havet från och med den 30 november…

Då virvlar julens dofter och smaker runt i sinnenas eldorado. Varmt välkommen – en kort resa, 30 minuter från Stockholm, för en långvarig julkänsla.

Årets julbord på Havshotellet är saltstänkt och smakrikt. Med rätter baserade på vintersäsongens finaste råvaror, från lokala producenter. Och förstås, rena, svenska skärgårdssmaker i julens kompositioner. Löjrom från Vänern och kräftskagen gör gravlax och sill sällskap. Och till det, en speciellt utvald julöl – eller bara en ovanligt bra öl. Ett par frostiga snapsar. Eller för all del, ett glas bubbel – för även jultraditioner får lov att brytas? Härute får man göra lite som man vill: och ta vardagen med en nypa havssalt. Vi dukar upp ett gottebord som för tankarna tillbaka till farmors tid.

Från den 30 november dukas det dignande julbordet upp i herrgården. I julpyntad och ombonad värme, med utsikt över det isande glasklara havet – en frisk promenad i vintrigt skärgårdslandskap rekommenderas för att smälta julmaten.

Här finns utrymme att glöggmingla framför brasan, skåla in dagarna före dopparedagen i någon av spa-poolerna, ta ett julbad i havet genom luckan i den vedeldade bastun eller bara slå sig ner vid bordet och njuta av julens bästa mat och dryck, med kollegor eller goda vänner.

Läs mer om juletid på Havshotellet här »

Liknande nyheter