Nya menyer från februari

Vi provlagade och njöt i fulla drag av lammlägg, rotselleri, skreitorsk, hjälmaregös…

Något för alla smaker

Meny 1

Lunch
Fläskschnitzel med citron & ört-smör, stekt potatis och haricots Verte
Kväll
Förrätt:
Rödbetsterrin med getostglass, friterad kapris och honungsrostade frön.
Varmrätt:
Rimmad Skreitorsk med 63°C ägg, citronglaserad svartrot, brynt smöremulsion och färskriven pepparrot.
Dessert:
Chokladmousse med mascarponekräm, citrus och kaffesirap.

Meny 2

Lunch
Inkokt regnbågslax med variation på kål, (Smörbakad spetskål, Stuvad kål, kålchips)
Kväll
Förrätt:
Krokett på Wästerbottenost och mandelpotatis med syrad grädde, rödlökssorbet samt rökt kaviar.
Varmrätt:
Sotat nötinnanlår med pumpa (pure & picklad), hasselbackspotatis chipotlesky och bearnaiseskum
Dessert:
Päronterrin med kardemummaglass och rostad havre

Meny 3

Lunch
Pannbiff med sjömanspotatis, saltgurka och senapskräm
Kväll
Förrätt:
Gravad rådjursytterfilé med rökt palsternackspuré, palsternackschips och lingonpicklad lök.
Varmrätt:
Smörbakad Hjölmargös med citronbrässerade morötter, rostad fänkål samt dragonkräm.
Dessert:
Vitchokladcheesecake med passionsfrukt och fläder.

Meny 4

Lunch
Havets ”Wallenbergare” med potatispuré, skirat smör och ärtor
Kväll
Förrätt:
Rotselleriravioli med svamp och tryffel 
(Rotsellerikräm duxelle, picklad rotselleri, tryffelskum, friterad purjo, svamppulver, tryffelalger)
Varmrätt:
Bräserat lammlägg med linsragu, rostad blomkål samt bakade körsbärstomater
Dessert:
Havtornsconsomé med mandelkaka och chokladglass

Liknande nyheter