Till startsidan

gästspel i juletid

Weekend med julbord

Julbord i ett gnistrande skärgårdslandskap

Njut av en julig weekend vid havskanten med nära och kära, sov sött och vakna till vår fina frukostbuffé med hembakat. 

Torsdag till söndag 30 nov - 17 dec

Även i år har vi bjudit in Norbert Lang – vår vän och matfilosof som drivit den välkända krogen Paul & Norbert på Strandvägen i Stockholm och på senare blivit mer känd som tv-kock på TV4. Norbert tilldelades redan 1990 Gastronomiska Akademiens guldmedalj för utomordentliga insatser inom den svenska matkulturen.

Torsdagen 30 nov startar våra julbord. Vi och Norbert Lang dukar upp ett traditionellt, hemlagat julbord med guldkant i form av ett antal rätter som får ett fint täcke eller fyllning utav färsk gotländsk tryffel från Risungs Gård. Njut av rena smaker från lokala producenter och vi låter såklart skärgårdens läckerheter ta plats på vårt julbord. Julmaten får sällskap av frostiga snapsar och kall julöl och givetvis Norberts egen glögg. Norbert är på plats varje lördag.

Sittningar:

  • Torsdag och fredag från 17.30 sista bokningstid 20.00
  • Lördag från 16.30 sista bokningstid 20.00
  • Söndag från 14.00 sista bokningstid 15.45
 

Erbjudandet gäller följande dagar under 2023:

Torsdag 30 nov
Fredag 1 dec (fullbokat)
Lördag 2 dec (med Norbert Lang)
Söndag 3 dec

Torsdag 7 dec
Fredag  8 dec
Lördag 9 dec 
(med Norbert Lang)
Söndag 10 dec

Torsdag 14 dec
Fredag  15 dec
Lördag 16 dec 
(med Norbert Lang)
Söndag 17 dec

Glöggstation:
Norbets fruktbröd med anklever & tryffel

Bröd och smör:
Vört
Kavring
Baguette
Knäcke x3 (Brittis, surdeg, tunnbröd)
Tryffelsmör
Smör

Sill och strömming:
Matje
Inlagd
Saffrans- & Curry 
Kräftsill
Senap
Lime- & vodkasill
Vegsill på zucchini ”skärgårdssill”
Stekt inlagd strömming
Västerbottenost
Rödlök/gräslök
Gräddfil
Potatis

Fisk och skaldjur:
Gravad lax
Koriandergravad lax
Inkokt lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax
Räkor Färska och rökta
Ägghalvor Skagen/Sikrom + tryffelkräm
Silltårta med arenkhakaviar
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Rhode Island
Aioli

Kallskuret:
Julskinka
Tegelrökt coppa
Rökt lammstek
Gravad Hjort
Varmrökt Gåsbröst
Kalixkorv
Tryffelsalami
Bondpaté Champagnek
Leverpastej
Tryfferad blomkål och Västerbotten terrin

Sallader/Tillbehör:
Rödbetssallad
Kål apelsin granatäpple
Grönsallad
Waldorf
Broccoli- & stiltonsallad
Cornichonger
Äppelmos
Lingon
Cumberland
4x Senap (Tryffelsenap, Dijon, sötstark, gästabud)

Småvarmt:
Köttbullar (nöt)
Lammprinskorv
Revben
Julkorv
Janssons frestelse
Brysselkål
Rödkål
Grönkål

Ostar:
Stilton
Cheddar
Brie
Kex
Marmelad

Dessert & godis:
Ris A la Malta
Saftsås
Saffranspäron
Fruktsallad
Fruktkorg m. vinteräpplen/clementiner
Cheesecake med hjortron
Mintchokladmousse
Hallonchokladmousse
Passionschokladmousse
Macarons
Struvor M&S
Grädde
Sylt
Saffransskorpor
Pepparkakor
Skumtomtar
Valrhonapraliner
Knäck
Kola
Fudge
Ischoklad
Brända mandlar
Mintkyssar
Polkaspån
Wienernougat

Havsbastu, jacuzzi...

Psst, du vet väl om att du kan boka tillgång till vårat Strandhus med både bastu, jacuzzi samt en mysig havsbastu perfekt för vinterbadet. Läggs enkelt till när du bokar online. Ha det så skönt!

EN | ES | DE