02

OM OSS PÅ ALMÅSA KONFERENS

MILJÖ

Almåsa Konferens är miljömärkt enligt Svanen, Nordisk Miljömärkning, licens nr 372298,1. För att bli Svanenmärkt krävs att hela anläggningen klarat ett antal miljökrav som består av en kombination av obligatoriska och poängkrav. Vi mäter vatten, energi och avfall per gäst varje månad och vi styr våra inköp till ekologiska, närproducerade och rättvisemärkta produkter – allt för att minska vår miljöpåverkan.

VISION

Almåsas vision är att som alla sinnenas och tillgänglighetens anläggning, vara en förebild för andra hotell- och konferensanläggningar.

MISSION

”Vi ska uppfattas sinnliga och tillgängliga, vår historik ger oss en trovärdighet i att vi utvecklar och berikar vistelser och upplevelser på Almåsa och Svartkrogen”.
Vi ska genom sinnlighet och tillgänglighet berika människors mötesupplevelser till något utöver det vanliga.

 

Värdegrund

Vår devis är att behandla alla människor lika. Ett gott bemötande handlar för oss ytterst om att bli respekterad fullt ut för den man är. Almåsa Konferens bedrivs med lönsamhetskrav där allt redovisat överskott går till Synskadades Stiftelse.

Bemötande

Gott bemötande handlar ytterst om att bli respekterad fullt ut för den man är. På Almåsa har vi lång erfarenhet av att anpassa oss till synskadade och andra funktionshinder i samhället. Det är en anledning till att vår service är unik i flera avseenden. Almåsa ger dig möjligheten att stimulera alla dina sinnen, grunden för en stimulerande konferens.

Vårt tänk om tillgänglighet

Att uppleva Almåsa Konferens, 25 minuter från Stockholm, ska vara lätt. Efter resan dit, hjälper vi dig som gäst på flera sätt. Du kommer märka att Almåsa inte är som andra anläggningar. Vi eftersträvar att vara tillgängliga och kunna kommunicera med alla, därför kan många av oss teckenspråk och vi skriver ut våra menyer och vinlistor på punktskrift. Vi informerar våra gäster i punkt, vanlig text och uppläst form på hotellrummen. Du som gäst får dina nyheter upplästa i vårt bibliotek via en nyhetsuppläsare om du inte föredrar tv eller tidningar.

Kännbar design

Våra hotellrum ska vara inredda inte bara för ögat, designen ska också vara kännbar. Därför finns det i våra badrum både kakel, klinker och mosaik. Vi har fåtöljer med fårskinn, soffa i ylletyg, kuddar med lintofsar och struktur i våra bomullsöverkast. Träslagen är oljade, laserade och lackade.

Tydligt och omtänksamt

För att kompensera och hjälpa dig som gäst så har vi ljudfyrar som leder dig utomhus mellan de olika husen, kontrastmålade trappor för att lättare märka avsatserna. Vi har märkt upp linjer för att enklare kunna orientera sig inomhus och sänkt ena delen i baren för att vi alltid ska ha ögonkontakt med rullstolsburna när vi ses i baren. Vi har brandlarm för hörselskadade och döva som vibrerar om något skulle hända. Vårt motionsrum har träningsmaskiner som är anpassade för synskadade och vår pool nås av alla. Utomhus finns det flera ledade gångvägar och stigar i naturen att följa.

Almåsa fick tillgänglighetspris 2009

Tillgänglighetspriset

Som ett bevis på vårt arbete fick vi Haninge kommuns Tillgänglighetspris. Almåsa Konferens bedömdes av juryn som en självklar pristagare.Tillgänglighetspriset blev startskottet till att göra vår badstrand tillgänglig med ramp och soldäck.

Motiveringen löd:
Almåsa Konferens tilldelas Haninge kommuns tillgänglighetspris för sin förmåga att leverera sinnliga upplevelser och nya perspektiv till alla sina gäster. Almåsas verksamhet har vuxit fram under lång tid och fortsätter att utvecklas hela tiden på ett berömvärt vis.